OSS – Ben jij een gemotiveerde operator? Starter of met ervaring, proces of logistiek? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Organon? Meld je dan nu aan om kennis te maken met Organon in Oss.

Je krijgt een rondleiding door onze moderne productiefaciliteiten en kunt direct kennismaken met de verschillende teams van Organon. Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten bij Organon in Oss:

– op zaterdag 16 juli (10.00-13.30 uur) >> KLIK hier

– op donderdag 21 juli (18.00-21.30 uur) >> KLIK hier

Bij Organon werken we aan een betere gezondheid van vrouwen over de hele wereld. Vanuit Oss, onze grootste productielocatie in de wereld, onderscheiden we ons met een hypermoderne fabriek en innovatieve technieken en stimuleren we de ontwikkeling van onze medewerkers. Samen maken we het verschil voor een gezonder leven. Maar het allerbelangrijkste: we willen samen groeien. ‘Rise Together’.

BRUSSEL – De anticonceptiepil is het bekendste en ook het meest gebruikte anticonceptiemiddel in België en Nederland.(1,2) Toch denken veel vrouwen erover na om over te stappen op een andere methode, vooral vrouwen die momenteel de anticonceptiepil gebruiken.(3) Dat blijkt uit een onderzoek dat gezondheidsbedrijf Organon door onderzoeksbureau IPSOS heeft laten uitvoeren onder 2.000 vrouwen.

Als het gaat om anticonceptiemethoden (en andere voorbehoedsmiddelen) is er steeds meer om uit te kiezen, maar toch gebruiken de meeste vrouwen tussen de 18 en 44 jaar in België en Nederland vooral de pil, gevolgd door het condoom.(2) Het IPSOS-onderzoek wijst uit dat 4 op de 10 vrouwen overwegen om in de toekomst een andere anticonceptiemethode te gebruiken, vooral vrouwen die nu de anticonceptiepil gebruiken.(3) De voorkeur van deze vrouwen gaat naar langwerkende omkeerbare anticonceptie, zo geeft de meerderheid van de betreffende vrouwen aan.(4)

Een methode die in de beginfase de beste oplossing was, hoeft dat een aantal jaren later niet meer te zijn. In een uitgave van Topic Talks benadrukt gynaecoloog en directeur van Ellesie, Els van Doorn, dat het goed is om niet op de automatische piloot door te gaan. “Onderzoek samen met je zorgverlener of je anticonceptie nog steeds de juiste is. Veel vrouwen denken er niet voldoende over na, maar met de juiste anticonceptie kun je je levenskwaliteit verbeteren en je je gelukkiger voelen.”(5)

“Bij de keuze (voor anticonceptie) is de vrouw leidend”, benadrukt gynaecoloog Annette ter Haar, ook in Topic Talks. “Sommige vrouwen willen pertinent geen pil, maar staan wel open voor andere vormen van anticonceptie.”(6)

Het is belangrijk dat vrouwen voldoende en juiste informatie krijgen om die keuze goed te kunnen maken. Informatie inwinnen kan uiteraard bij de zorgprofessional: vrouwen in België en Nederland maken veelal de keuze voor een anticonceptiemethode na overleg met de huisarts (vooral in Nederland) of de gynaecoloog (in België).(7) Daarnaast zijn er onafhankelijke websites die kunnen ondersteunen bij de beslissing, zoals


Rapport IPSOS

OSS – Organon gaat de productie van langwerkende anticonceptie in Nederland opnieuw fors uitbreiden. De naam Organon keerde vorig jaar officieel terug en sindsdien ging het bedrijf wereldwijd al diverse samenwerkingen en overnames aan om het portfolio van geneesmiddelen en andere gezondheidsoplossingen uit te breiden. Om op termijn te kunnen voldoen aan de belofte die het bedrijf bij de start vorig jaar deed: de gezondheid van vrouwen verbeteren. Nu volgen forse investeringen in de grootste productielocatie van Organon ter wereld, in Oss.

Bij de start van Organon in juni 2021 werd al duidelijk dat de ‘geboorteplaats’ Oss een belangrijke rol blijft spelen in het nieuwe bedrijf. In Oss heeft Organon een rijke geschiedenis in de productie van anticonceptie, hoogwaardige innovatieve technologie en een enorm distributienetwerk voor betrouwbare en continue levering naar 140 landen in de wereld. Hier werken 1.150 van de ruim 9.000 medewerkers van Organon wereldwijd. De productiefaciliteit in Oss is de grootste van de zes wereldwijd en gaat opnieuw uitbreiden.

In 2021 werd al een nieuwe robot-productielijn voor assemblage en verpakking van anticonceptiestaafjes in gebruik genomen. Er is nu groen licht om te investeren in nog zo’n robotproductielijn, maar ook voor andere vernieuwingen. Wenny Raaijmakers (Plant Manager Organon Oss, locatiedirecteur) legt uit: “Het is de bedoeling om deze lijn binnen drie jaar in gebruik te nemen. Organon Oss investeert daarnaast in nieuwe extrusie-machines waarmee de anticonceptiestaafjes worden gemaakt en die de toelevering naar de robotlijnen gaan verhogen.”

Volumes

“Ook gaan we investeren in een extra geautomatiseerde verpakkingslijn waarmee het eindproduct in een doosje met bijsluiter wordt verpakt. Daarna kan het eindproduct worden afgeleverd aan artsen en apothekers wereldwijd”, aldus Wenny Raaijmakers. “En om de grotere productievolumes aan te kunnen worden ook logistieke routes in het productiegebouw aangepast en systemen voor IT en kwaliteitscontrole verbeterd.” Om in het huidige gebouw (achter de inmiddels bekende muurschildering) ruimte te maken voor uitbreiding van de productie van het anticonceptiestaafje zal de productie van de anticonceptiering worden geconcentreerd in het relatief nieuwe gebouw ‘CP’. Wenny: “Met een lopende investering komen daar twee gemoderniseerde machinelijnen te staan. Al deze verbeterprogramma’s en investeringen dragen eraan bij om op de korte en de lange termijn de belofte aan vrouwengezondheid na te kunnen komen.” Bij elkaar opgeteld investeert Organon ongeveer 40 miljoen euro in uitbreiding van de productie in Oss.

Ongeplande zwangerschappen

De productiefaciliteit in Oss is de enige locatie ter wereld waar Organon anticonceptiemiddelen produceert. Vanuit deze locatie werkt ook een toegewijd team specifiek aan de begeleiding en logistiek voor gezinsplanning, met name in Afrika en Azië. Het gebruik van een product als de pil ligt in deze landen minder voor de hand. Langwerkende anticonceptie kan een oplossing bieden voor vrouwen in afgelegen gebieden die vaak uren moeten lopen naar de dichtstbijzijnde kliniek. Goede contacten met wereldwijde organisaties als de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spelen een belangrijke rol om langwerkende anticonceptie in met name Afrika, Latijns-Amerika en Azië beter beschikbaar te maken.

Innovatie

Bij de start in juni 2021 deed Organon een belofte: luisteren naar vrouwen wereldwijd om hun gezondheidsbehoeften beter te begrijpen en oplossingen te identificeren die dringend nodig zijn. Petra Willems, Managing Director van Organon Benelux: “Er is een noodzaak om te kijken naar ziektebeelden en omstandigheden die alleen vrouwen raken of vrouwen onevenredig vaker dan mannen. Onze impact zal verder gaan dan medicijnen, anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen. We weten dat we nog zoveel meer kunnen doen voor vrouwen en hun gezondheid.”

OSS – Internationale Vrouwendag kreeg gisteren bij Organon in Oss een feestelijk tintje met de officiële opening van het nieuwe atrium. Een glazen gebouw dat fungeert als een uitnodigende entree maar vooral als een verbindende schakel. Een plek waar mensen naartoe kunnen komen om elkaar te ontmoeten. Het project kreeg daarom de toepasselijke naam ‘Agora’, in de Griekse oudheid de centrale plek waar het sociale, politieke en commerciële leven zich afspeelde.

Het nieuwe atrium past in alles bij het nieuwe Organon: open, modern en gericht op ontmoeting en samenwerking. Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, verrichte de officiële opening in aanwezigheid van onder meer burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans, Wenny Raaijmakers (locatiedirecteur Organon Oss) en Petra Willems (Managing Director Organon Benelux).

De bouw werd een aantal jaren geleden (toen nog onder de vlag van MSD) al aangekondigd. Eerst werden verouderde kantoor- en vergaderruimtes vervangen door een nieuw magazijn. Vervolgens kreeg de Osse vestiging te maken met de afsplitsing van MSD en moest het bouwen gebeuren in een bewogen tijd die beheerst werd door corona. Maar het resultaat mag er zijn! Na de muurschildering op de bekende blauwe wand geeft nu ook het glazen atrium een nieuw gezicht aan de grootste productievestiging van Organon in de wereld.

Gezondheidsbedrijf Organon wijst in de aanloop naar Internationale Vrouwendag (IWD; 8 maart) op het erkennen van de groeiende gezondheidsverschillen waarmee vrouwen worden geconfronteerd en die zijn verergerd door de COVID-19-pandemie.

Internationale Vrouwendag heeft altijd in het teken gestaan van het versnellen van gendergelijkheid. Organon richt zich wereldwijd op vrouwengezondheid en erkent de noodzaak van een wereldwijde inspanning om de gezondheid van vrouwen te verbeteren. Het bedrijf geeft het goede voorbeeld door haar eigen werknemers een dag betaalde vrije tijd te bieden om aan hun eigen gezondheidsbehoeften te werken.

Onderzoek laat zien dat de coronacrisis vrouwen harder raakt dan mannen. Naast verhoogde risico’s op werkloosheid en armoede worden vrouwen ook privé meer belast door de crisis en de genomen maatregelen, concluderen HealthyWomen en de Nederlandse SER na onderzoek van onder meer McKinsey. In een enquête zegt 78% van de vrouwen dat ze meestal hun eigen zorgbehoeften, zoals het plannen van doktersafspraken, opzijschuiven en voorrang geven aan de zorg voor hun gezin en andere prioriteiten.

“Organon startte vorig jaar als nieuw bedrijf met de belofte om te luisteren naar de behoeften van vrouwen. Als onderdeel van ons onderzoek hebben we geleerd dat vrouwen het moeilijker dan ooit vinden om de tijd te nemen om zelfs voor hun meest elementaire gezondheidsbehoeften te zorgen,” zegt Kevin Ali, chief executive officer van Organon. “Als bedrijf dat investeert in innovatie om de gezondheid van vrouwen te verbeteren, voelde ik een verantwoordelijkheid om dit aan te pakken binnen ons eigen personeelsbestand van bijna 9.500 werknemers.”

Petra Willems, Managing Director Organon Benelux, vult aan: “De symbolische actie dit jaar houdt in dat we al onze medewerkers – mannen en vrouwen – aanmoedigen om deze vrije dag te besteden aan hun eigen gezondheid en/of de gezondheid van de vrouwen in hun leven. Om hun (eigen) gezondheid te verbeteren of bijvoorbeeld een dagje te ontspannen. Dit doen we voor meer dan 2.000 medewerkers van Organon op de productielocaties en de kantoren in de Benelux.”

Als we beter begrijpen hoe we de gezondheidsbehoeften van vrouwen kunnen verbeteren, zijn we een stap dichter bij het elimineren van de ongelijkheidskloof. Daarom nodigt Organon organisaties in Nederland, België en Luxemburg en over de hele wereld uit om deel te nemen aan het vergroten van het bewustzijn van de ongelijkheid in de gezondheid van vrouwen. En om initiatieven te nemen die vrouwen helpen prioriteit te geven aan hun gezondheid.


Bronnen:

HealthyWomen

SER

McKinsey & Company (Women in the Workplace 2021)

AMSTERDAM – Gezondheidsbedrijf Organon gaat in Nederland samenwerken met Titus Health Care, dat gynaecologen, verloskundigen, abortusartsen en huisartsen ondersteunt bij het leveren van optimale anticonceptiezorg. Beide bedrijven hebben de ambitie om het verschil te maken in de gezondheid van vrouwen. Een van de speerpunten is om hen op het gebied van anticonceptiemethoden optimale keuzevrijheid te bieden.

Bij de start in juni 2021 deed Organon een belofte: luisteren naar vrouwen wereldwijd om hun gezondheidsbehoeften beter te begrijpen en oplossingen te identificeren die dringend nodig zijn. “Want er is een noodzaak om te kijken naar ziektebeelden en omstandigheden die alleen vrouwen raken of vrouwen onevenredig vaker dan mannen”, zegt Petra Willems, Managing Director van Organon Benelux. “Onze impact zal verder gaan dan medicijnen, anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen. Omdat wij weten dat we nog zoveel meer kunnen doen voor vrouwen en hun gezondheid. Daarom zijn we trots dat we al zo snel een strategische alliantie in de Benelux hebben kunnen realiseren.”

Veel ervaring
Nauw samenwerken met externe partners is een belangrijke pijler in de strategie van Organon – niet alleen bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, maar ook om meer vrouwen toegang te geven tot bestaande producten. De samenwerking met het Nederlandse bedrijf Titus Health Care is daar een uitstekend voorbeeld van.
Freek Hendriksen, die binnen het managementteam van Organon Benelux verantwoordelijk is voor Allianties en Business Development, zegt daarover: “Het team van Titus Health Care heeft veel ervaring met het scholen en trainen van zorgprofessionals en beschikt daarnaast over een groot netwerk en een sterke reputatie in de zorgsector. Ook qua cultuur en ondernemerschap is er een duidelijke klik met Organon”.

Van links naar rechts op de foto: Petra Willems en Freek Hendriksen namens Organon Benelux. Daarnaast Judith Wiegant en Joep de Mönnink (Titus Health Care).


Krachten bundelen
Samen werken de bedrijven aan betere bekendheid van en toegang tot langwerkende anticonceptie-methoden. “Iedere vrouw is uniek en dat vergt optimaal anticonceptieadvies. Daarom bundelen Titus Health Care en Organon hun krachten. Wij delen de ambitie om bij te dragen aan de educatie van zorgverleners zodat zij vrouwen een passend advies kunnen geven over anticonceptie”, vertelt Judith Wiegant, directeur van Titus Health Care. “Wij slaan de handen ineen met een breed portfolio van hormoonvrije en hormoonhoudende anticonceptie”, vult Joep de Mönnink (oprichter en directeur van Titus Health Care) aan. “Om vrouwen optimale keuzevrijheid te bieden.”

Op 1 maart 2022 start de bouw van Grizzly, een groot en duurzaam pand op de Osse life sciences campus Pivot Park. Met een oppervlakte van 11.000 m², verdeeld over acht verdiepingen, wordt Grizzly een gebouw voor meerdere huurders. Organon is een van de eerste vijf huurders, samen met Acerta Pharma, ImmunoPrecise Antibodies, NTRC en Oncolines.

Brigitte Drees, directeur van Pivot Park, is heel blij dat de bouw van Grizzly van start kan. “Dat we kunnen beginnen, hebben we vooral aan de vijf huurders te danken. Geweldig om te zien dat zij alle vertrouwen hebben in onze plannen en ambities. Al deze huurders zijn al op Pivot Park gevestigd, maar zijn op hun huidige plek uit hun jasje gegroeid.”
Als de bouw volgens plan verloopt, kunnen Organon en de andere huurders het gebouw vanaf oktober 2023 betrekken. Bij de oplevering krijgt Grizzly (wat een werknaam is) ook zijn definitieve naam.

JERSEY CITY – Organon (NYSE: OGN) heeft de overname van Forendo Pharma voltooid. Forendo, gevestigd in Finland, is gericht op nieuwe behandelingen voor de gezondheid van vrouwen en ontwikkelt geneesmiddelen in de klinische fase.

Het bedrijf is baanbrekend in de vertaling van de wetenschap van intracrinologie naar eersteklas therapeutische oplossingen. Intracrinologie stelt artsen in staat om ziekten op een ongekend weefselspecifiek niveau aan te pakken. De onderzoeksprogramma’s van Forendo richten zich op endometriose en polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS).

“Organon wil toonaangevend zijn op het gebied van de gezondheid van vrouwen door geneesmiddelen, oplossingen en diensten te leveren en geeft prioriteit aan ziektegebieden op basis van haar medische behoeften. Endometriose is een van onze belangrijkste aandachtsgebieden”, aldus Kevin Ali, Chief Executive Officer van Organon. “Onze overname van Forendo toont daarnaast onze toewijding aan het opbouwen van een portfolio van impactvolle behandelingsopties voor vrouwen met onvervulde medische behoeften.”

Organon kondigde eerder de overname aan van Alydia Health (dat zich richt op  postpartumbloeding,  PPH) en het feit dat Organon en ObsEva een overeenkomst aangaan waarbij Organon de wereldwijde ontwikkelings-, productie- en commerciële rechten op een mogelijke behandeling voor vroeggeboorte in licentie zal geven.


NL-NON-110019

OSS – Bijna honderd jaar geleden, in 1923, richtte Salomon (Saal) van Zwanenberg in het Brabantse Oss de NV Organon op. Organon is in Europa het eerste bedrijf dat een belangrijke stof voor de behandeling van diabetes op de markt brengt. In de loop der jaren volgt een hele reeks hormonale (genees)middelen, waarvan de in 1962 geïntroduceerde anticonceptiepil de bekendste is. Het maakt Organon tot een wereldspeler in de farmaceutische industrie en een belangrijke economische motor voor de regio.

Wie bijna een eeuw later over het terrein van Organon wandelt, ziet naast nieuwbouw nog veel dat aan die oude tijden herinnert. Vaak is dat alleen buitenkant: achter donkerbruine baksteen en glas-in-lood ramen bevinden zich hypermoderne laboratoria en productie-installaties. Wenny Raaijmakers, de huidige directeur van Organon Oss, is trots op de rijke geschiedenis van de organisatie. “Maar het nieuwe Organon is echt een heel ander bedrijf”, zegt ze.

Lees het hele artikel op #inBRABANT.

AMSTERDAM – Op 9 november heeft Organon officieel haar kantoor in Amsterdam geopend. Samen met eregast Clémence Ross-van Dorp, ambassadeur voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector, markeerde Benelux managing director Petra Willems de gelegenheid door een lint door te knippen. De Amsterdamse kantoren zullen de thuisbasis vormen van een diverse groep collega’s, bestaande uit de Benelux commerciële organisatie, Supply Chain Management en een aanzienlijk aantal collega’s in Europese en wereldwijde functies. In totaal gaat het om meer dan 100 collega’s die meer dan 25 nationaliteiten vertegenwoordigen.

Petra Willems wees op de immense inbreng van de teams gedurende de afgelopen maanden. “Op dit kantoor horen we allemaal thuis en zullen we samenwerken en groeien om aan de behoeften van vrouwen over de hele wereld te voldoen.” Het belang van ‘rise together’ werd herhaald door Clémence Ross-van Dorp, die de belangrijke historische rol van Organon in de gezondheid van vrouwen erkende, evenals in de ontwikkeling van de Life Sciences-sector in Nederland. Ze benadrukte ook de enorme hoeveelheid werk die nog steeds nodig is om het leven van vrouwen over de hele wereld te verbeteren.