100 Years Pharma Future

Save Print

October 13, 2021 2:00 pm EDT

OSS – Binnenkort is het 100 jaar geleden dat in Oss de eerste medicijnen werden gemaakt. Een mijlpaal waar we trots op zijn en die we vieren met een themajaar: #100yearspharmafuture (september 2022 tot en met oktober 2023). Het initiatief komt van Aspen Oss, MSD Nederland, Life Sciences campus Pivot Park, de gemeente Oss en Organon.

De voorbereidingen zijn gestart en de eerste plannen liggen op tafel. De initiatiefgroep is nog op zoek naar samenwerking met bedrijven en organisaties. Hebt u ideeën voor het themajaar? Stuur dan een mail naar ondernemerszaken@oss.nl.

Met Organon stonden we aan de wieg van de farmasector in Nederland, met baanbrekende ontdekkingen als insuline en de anticonceptiepil. Nog steeds zijn de bedrijven door het gezamenlijk verleden sterk verbonden. Van het allereerste onderzoek tot de grootschalige commerciële productie van geneesmiddelen.

“Elk bedrijf in ons cluster verricht werk dat ertoe doet” aldus Wenny Raaijmakers van Organon. “Na het jubileumjaar twijfelt niemand er nog aan: Oss is de farma-hoofdstad van Nederland” aldus burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.