Organon voltooit overname van Forendo Pharma

Save Print

December 13, 2021 8:16 pm EDT

JERSEY CITY – Organon (NYSE: OGN) heeft de overname van Forendo Pharma voltooid. Forendo, gevestigd in Finland, is gericht op nieuwe behandelingen voor de gezondheid van vrouwen en ontwikkelt geneesmiddelen in de klinische fase.

Het bedrijf is baanbrekend in de vertaling van de wetenschap van intracrinologie naar eersteklas therapeutische oplossingen. Intracrinologie stelt artsen in staat om ziekten op een ongekend weefselspecifiek niveau aan te pakken. De onderzoeksprogramma’s van Forendo richten zich op endometriose en polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS).

“Organon wil toonaangevend zijn op het gebied van de gezondheid van vrouwen door geneesmiddelen, oplossingen en diensten te leveren en geeft prioriteit aan ziektegebieden op basis van haar medische behoeften. Endometriose is een van onze belangrijkste aandachtsgebieden”, aldus Kevin Ali, Chief Executive Officer van Organon. “Onze overname van Forendo toont daarnaast onze toewijding aan het opbouwen van een portfolio van impactvolle behandelingsopties voor vrouwen met onvervulde medische behoeften.”

Organon kondigde eerder de overname aan van Alydia Health (dat zich richt op  postpartumbloeding,  PPH) en het feit dat Organon en ObsEva een overeenkomst aangaan waarbij Organon de wereldwijde ontwikkelings-, productie- en commerciële rechten op een mogelijke behandeling voor vroeggeboorte in licentie zal geven.


NL-NON-110019