Logo op muurschildering vervangen

Save Print

November 9, 2021 5:32 pm EDT

OSS – De letters Organon zijn op een passende manier teruggekeerd op de blauwe wand en de muurschildering. Voordat de witte letters konden worden gemonteerd moest eerst het frame in de kleur van de achtergrond worden gespoten. Om die klus te klaren keerde kunstenares Rosalie de Graaf alias ‘RoosArt’ op 5 november even terug in Oss. Het nieuwe logo volgde enkele dagen later. Op de foto het eindresultaat: de letters Organon zijn terug in Oss, op de muurschildering.

Op 5 november maakte Organon bekend dat het logo dat enkele weken geleden was opgehangen binnenkort al wordt vervangen. “We hebben de vele reacties en artikelen uiteraard gelezen en wij vinden ook dat de muurschildering en het logo beter tot hun recht kunnen komen. Dat betekent dat we terug naar de tekentafel zijn gegaan om een betere oplossing voor te bereiden. Zodat de muurschildering (weer) de uitstraling krijgt waarop Oss en omgeving massaal heeft gestemd. En zodat we op een passende manier ook het nieuwe Organon presenteren, want de letters Organon horen ook thuis op de bekende wand”, zo liet Organon in een verklaring weten.

Het logo op het dak plaatsen is nooit een optie geweest, vanwege de kracht die wind kan uitoefenen op deze variant. Het logo naar rechts verplaatsen (naast de muurschildering) of kleiner maken geeft ook niet het gewenste resultaat. “We hebben er daarom voor gekozen om het logo terug te brengen tot de basis: de letters Organon in het wit, zonder achterplaat. Zo kijk je langs de letters naar het kunstwerk.”
RoosArt zal het frame waaraan de letters komen te hangen in de kleur van de achtergrond spuiten, zodat er zo min mogelijk wordt verhuld.

Overigens had RoosArt in haar ontwerp al rekening gehouden met deze plek, er vallen geen details van de muurschildering weg.

Er zijn nog wel wat technische aanpassingen nodig waardoor we het logo naar verwachting half november zullen vervangen. Planning is onder voorbehoud (logo demonteren, frame op kleur spuiten en nieuw logo monteren). Sowieso voor het einde van het jaar. Maar dan kunnen we daarna ook weer volop genieten van het kunstwerk en de Organon-letters!