Onze focus

Onze missie is om geneesmiddelen en producten te leveren die het verschil maken voor een gezonder leven.

Aandachtsgebied

Onze drie aandachtsgebieden

Onze drie pijlers – de gezondheid van vrouwen, biosimilars en gevestigde merken – vormen de basis voor het bereiken van ons doel: een beter en gezonder leven voor elke vrouw. We werken aan geneesmiddelen en andere oplossingen en diensten die helpen bij het aanpakken van een breed scala aan aandoeningen en ziekten waarmee vrouwen en hun dierbaren worden geconfronteerd. We streven ernaar om mensen tijdens hun hele leven meer keuze te geven.

Vrouwengezondheid

We weten dat vrouwen meer keuzes nodig hebben als het gaat om hun gezondheidszorg. Het is ons doel om een beter en gezonder leven te creëren voor elke vrouw, door middel van ons portfolio van producten en oplossingen die speciaal zijn ontworpen om aan haar behoeften te voldoen.

Wij geloven dat vrouwen de basis vormen voor een gezondere wereld

We worden gedreven door de veranderende gezondheidsbehoeften van een vrouw gedurende haar hele leven. Daarom is het onze bedoeling om een aantal van de behoeften aan te pakken die voor haar het belangrijkst zijn.

We willen vrouwen in staat stellen om de juiste gezondheidskeuzes voor zichzelf te maken, met de ambitie om vrouwen te helpen om wensen te bereiken.

Omdat we weten dat er nog veel meer te doen is, zullen we luisteren naar haar behoeften om onze beslissingen voor productontwikkeling te sturen.

Biosimilars

We geven onze patiënten prioriteit door te luisteren, te leren en hun behoeften te begrijpen. Naarmate het biosimilar landschap verandert, doen wij dat ook – met een niet aflatende inzet om meer opties voor patiënten te bieden.

Belangrijke geneesmiddelen naar patiënten in nood brengen

Biosimilars werden geïntroduceerd met als doel patiënten meer behandelingsopties te bieden en de zorgkosten in verband met biologische geneesmiddelen te verlagen. Door de inzet en gebruik van biosimilars kan er tussen 2020 en 2024 circa 104 miljard dollar worden bespaard op zorgkosten.

Wat is een biosimilar?

Voordat we verder ingaan op biosimilars, helpt het om meer over biologics te leren.

Artsen gebruiken biologische geneesmiddelen om een reeks ernstige aandoeningen te behandelen. Veel medicijnen die je ophaalt bij je lokale apotheek zijn gemaakt van vrij eenvoudige moleculen, terwijl biologische geneesmiddelen extreem complexe moleculen hebben. Ze zijn gemaakt van levende organismen, zoals bacteriën of gist.

Wat zijn biosimilars?

Biosimilars zijn een soort biologische geneesmiddelen. Ze zijn door gezondheidsautoriteiten goedgekeurd als zeer vergelijkbaar met een al goedgekeurd biologisch geneesmiddel. Vandaar de naam, biosimilar.

Een biosimilar moet aantoonbaar overeenkomen met het biologische origineel en mag dus geen klinisch betekenisvolle verschillen hebben in veiligheid, zuiverheid en potentie vergeleken met de biological.

Een biosimilar is niet hetzelfde als een generiek medicijn.

Sommigen mensen denken dat een biosimilar hetzelfde is als een generiek geneesmiddel. Dat is dus niet zo, maar ze zijn wel zo ontworpen dat ze op een ander geneesmiddel, namelijk een biological, lijken.

Mythes & feiten over biosimilars

Gevestigde merken

Ons portfolio van gevestigde merken heeft een lange geschiedenis op verschillende therapeutische gebieden.

Een scala aan geneesmiddelen voor ziekten en aandoeningen

Onze gevestigde merken omvatten bekende producten binnen een reeks therapeutische gebieden zoals luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, huidziekten, pijnbestrijding en meer.