Officiële start van Organon Heist

Save Print

June 10, 2021 6:53 pm EDT

HEIST-OP-DEN-BERG – De officiële start van de Organon-productiesite in Heist-op-den-Berg op 9 juni was een geweldige kans om Organon’s toewijding te tonen om gezondheid van vrouwen te verbeteren. De site staat al bijna 50 jaar binnen de gemeentegrenzen van Heist en maakt onderdeel van Organon sinds de wereldwijde lancering van het nieuwe bedrijf op 3 juni.

Namens Organon introduceerden Francois Marivoet (plant manager Organon Heist) en Petra Willems (managing director Organon Benelux) het nieuwe bedrijf naar stakeholders en media. Gasten tijdens de openingsbijeenkomst waren Claire Tillekaerts (CEO Flanders Invest & Trade, rechts op de foto boven) en Luc Vleugels, burgemeester van Heist-op-den-Berg (links op de foto).

Organon in de Benelux telt ongeveer 20 procent van alle Organon-medewerkers en twee van de zes Organon-productielocaties. In de moderne Organon-faciliteiten in Heist-op-den-Berg worden jaarlijks 160 miljoen verpakkingen geproduceerd voor patiënten in meer dan 140 landen. Van de ruim 2.000 Organon-medewerkers in de Benelux werken er zo’n 900 in Heist.

De belangrijkste focus van Organon’s bedrijf ligt op de gezondheid van vrouwen. De Heist-faciliteit is gespecialiseerd in moderne productie en verpakking van tabletten, steriele producten, vloeistoffen, zalven en crèmes (gevestigde merken) en in het verpakken van biotechproducten van andere sites.

Dit schreven de media onder meer over de ‘launch’ van Organon in Heist:

Organon start als nieuw farmabedrijf in Heist-op-den-Berg (RTV)

Heistse tak van farmareus MSD gaat verder als Organon: “Geen veranderingen voor werknemers”
(Gazet van Antwerpen)