Onze focus

Onze missie is om geneesmiddelen en producten te leveren die het verschil maken voor een gezonder leven.

Onze focus

Onze drie aandachtsgebieden

Onze drie pijlers – de gezondheid van vrouwen, biosimilars en gevestigde medicijnen – vormen de basis voor hoe we streven naar een beter en gezonder leven. We werken aan het leveren van medicijnen en andere producten die helpen bij het aanpakken van een breed scala aan aandoeningen en ziekten waarmee vrouwen en hun geliefden worden geconfronteerd. Onze hoop is om mensen meer keuze te geven gedurende hun hele leven.

Vrouwengezondheid

De missie van Organon is om naar vrouwen te luisteren en zich daarbij beter te richten op hun specifieke behoeften. Organon heeft de basis gelegd voor de gezondheid van vrouwen met anticonceptie, vruchtbaarheidsbehandelingen en medicijnen om de symptomen van de menopauze te verlichten.

Wij geloven dat vrouwen de basis vormen voor een gezondere wereld

Organon heeft een belangrijke basis voor de gezondheid van vrouwen in de Benelux. Zo is ons vruchtbaarheids- en menopauzeportfolio ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksteams in België. Daarnaast worden onze anticonceptiemiddelen en vruchtbaarheidsbehandelingen voor de hele wereld al lange tijd in Oss geproduceerd en verpakt.

Met onze dynamische ‘search & development strategy’ halen we innovatie in huis en geven we startups de schaal en het netwerk die ze nodig hebben om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken. Via samenwerkingsverbanden investeren we voortdurend in aandoeningen zoals endometriose, vroeggeboorte en postpartumbloedingen en verkennen we innovatieve, niet-hormonale anticonceptieroutes.

Biosimilars

Belangrijke geneesmiddelen naar patiënten in nood brengen

Biosimilars zijn biologische geneesmiddelen. Gezondheidsautoriteiten hebben deze beoordeeld als klinisch gelijkwaardig aan hun reeds goedgekeurde biologische “origineel”. Een biosimilar moet aantoonbaar vergelijkbaar zijn met het biologische origineel. Dat betekent dat er – in vergelijking met het biologische origineel – mogelijk geen klinisch relevante verschillen zijn in termen van veiligheid, zuiverheid en werkzaamheid.

Organon investeert wereldwijd in biosimilars, om bij te dragen aan het verlagen van de zorgkosten en meer mensen toegang te geven tot dit soort behandelingen. In de Benelux heeft Organon een biosimilar beschikbaar gesteld die wordt gebruikt bij de behandeling van borstkanker.

Gevestigde merken

Een scala aan geneesmiddelen voor ziekten en aandoeningen

Onze gevestigde geneesmiddelen zijn al lange tijd beschikbaar voor patiënten en worden voorgeschreven binnen een breed scala van therapeutische gebieden, zoals aandoeningen van de luchtwegen, hart- en vaatziekten, huidziekten, pijnbestrijding en meer. We doen er alles aan om deze merken beschikbaar te houden voor degenen die ervan afhankelijk zijn.

Ook op deze therapeutische gebieden is er veel te winnen voor vrouwen. Veel aandoeningen en therapieën zijn uitgebreider bestudeerd bij mannen, beïnvloeden vrouwen anders en moeten anders worden behandeld. Organon zet zich in om de (kennis)kloof in de gezondheid van vrouwen in de breedste zin van het woord te dichten. De productiesite van Organon in Heist-op-den-Berg [België] is een belangrijke producent en verpakker van onze gevestigde merken.

About us VVPM job number: NL-NON-110117
Date of last revision: January 11, 2024