De betekenis van de naam Organon

June 2, 2021

Share this article

article hero thumbnail

Organon is gekozen als onze bedrijfsnaam om onze belangrijke belofte voor de toekomst over te brengen. De gekoesterde wortels van het voormalige Organon blijven verankerd in deze naam; de oorsprong van innovatie in de gezondheid van vrouwen zet zich voort in het nieuwe Organon.

Oude wortels

Het woord organon stamt uit het Oud-Grieks en betekent “een instrument voor het verwerven van kennis.” Organon werd de naam van het bedrijf dat in 1923 in Oss werd opgericht. Het voormalige Organon groeide snel uit tot Europese innovator en werd wereldberoemd op het gebied van de gezondheid van vrouwen, onder meer door de ontwikkeling van de anticonceptiepil.

Organon heeft altijd vooropgelopen op gebied van innovatie in de reproductieve gezondheid van vrouwen (zoals anticonceptie, vruchtbaarheid en menopauze). Het bedrijf werd in 2007 overgenomen door Schering-Plough en werd daarna onderdeel van Merck & Co., Inc. (MSD buiten de VS en Canada) na de fusie van 2009. De bestaande naam Organon is nieuw leven ingeblazen, maar de belangrijke band met het verleden blijft – in termen van de passie en aandacht voor de gezondheid van vrouwen.

Hoe het pictogram tot stand kwam

Het Organon-logo bevat een veelzijdig pictogram, bestaande uit patronen van stippen en streepjes. De “stippen” staan voor de focus van Organon op meerdere aandoeningen, met de centrale stip die de gezondheid van vrouwen vertegenwoordigt.

De streepjes vertegenwoordigen onze visie en bedrijfswaarden, waaronder de toewijding aan het verbeteren van het leven van mensen, de visie voor een beter en gezonder leven voor elke vrouw en de missie om geneesmiddelen en producten te leveren die het verschil maken voor een gezonder leven. Samen creëren deze geometrische vormen een icoon dat staat voor het bedrijf dat we nu zijn (wie we zijn, waar we voor staan en de medicijnen en andere producten die we produceren) maar ook voor onze visie op de toekomst en het verschil dat Organon wil maken in de wereld.